Amalia López Acera

Publicada en Publicada en Conferències, Ponents

Amalia López Acera és llicenciada en periodisme amb experiència en radio, premsa, televisió i gabinets de comunicació. També ha realitzat un Màster Oficial de Màrqueting Digital i Social Mitjana per a especialitzar-se.

Funcionària interina de l’administració autonòmica valenciana des de fa 15 anys. 6 d’eixos anys ha treballat en gabinets de comunicació de diferents conselleries que li han permès conèixer amb detall els secrets de la comunicació política i el funcionament de les administracions públiques. Altres 6 anys ha treballat com a tècnic dels serveis públics d’ocupació en una oficina d’ocupació, la qual cosa li ha permès acostar-se a la primera línia d’atenció al ciutadà i saber què és alló que el ciutadà necessita.

I de la unió de periodisme + tècnic dels serveis públics d’ocupació sorgeix una oportunitat genial:

Des de març de 2014 és community manager del Servei Valencià d’Ocupació (SERVEF) on ha engegat tant les xarxes socials (Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube, Google+, Instagram i Periscope) com el servei de WhatsApp i el blog del SERVEF.

Docent en ESIC- València, Institut Valencià d’Administracions Públiques (IVAP), Diputació d’Alacant, Escola Balear d’Administració Pública, Universitat Catòlica de València, Ministeri de Justícia i altres administracions i institucions. Imparteix xarrades i conferències sobre xarxes socials, administracions públiques i ocupació. Co-autora de diversos llibres i d’articles en diverses revistes i publicacions, actualment té 2 blogs: “Blog de Xarxes Socials i Administracions Públiques” que va ser finalista dels Premis Novagob 2015 al millor blog i “Cercant ocupació” en el periòdic “Les Províncies”.

També col·labora en una secció del programa de televisió “València en directe” de Llevant TV parlant sobre temes d’ocupació i en el programa “A viure que són dos dies” de Cadena Ser València.

En el 2015 va rebre el Premi Excel·lència Novagob 2015 al membre més destacat de la comunitat. En eixe mateix any també el Premi a la tuitera més influent en el Fòrum de l’Ocupació de la Universitat de València. Premi CNIS 2016 a la millor Gestió de Xarxes Socials. I el que sens dubte és més important, el Premi Dia d’Internet 2017 a la millor marca personal en xarxes socials en la categoria de comunicadors.