Raquel Aguado

Publicada en Publicada en Ponents, Tallers pràctics

Raquel Aguado és experta en comerç exterior, màrqueting internacional i estratègia per a la internacionalització.

És llicenciada en Dret, Màster en Comerç Internacional i Màster en Educació, també ha estudiat Negocis Internacionals a Londres, i sènior management en la Universitat de Berkeley en Sant Francisco. A més ha realitzat cursos sobre màrqueting i internacionalització en diverses entitats a Espanya i en l’exterior.

Des de 1994 ha estat combinant la seua activitat professional amb la docència en comerç internacional i màrqueting, en universitats i cambres de comerç tant a Espanya com a Mèxic.

Des de 1992, desenvolupa la seua carrera professional en els camps del comerç internacional i el màrqueting, primer en diferents empreses del sector privat, a Holanda i a Espanya, i des de 2005 en el IVEX, Institut Valencià de l’Exportació, entitat de la Generalitat Valenciana dedicada a promoure la internacionalització de les PIME de la regió, on ha sigut Directora de la Xarxa d’Oficines en l’exterior de l’Institut (27 delegacions en 21 països).

Actualment desenvolupa el seu treball en IVACE, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, al capdavant del Servei de Delegació Comercial i Formació, després de la integració de IVEX en el IVACE.

Parla, a part de l’espanyol i el valencià, anglès, francès, italià, alemany i holandès, i està aprenent xinés.

És coautora de dos llibres: “Negocis Internacionals” i “El comerç Internacional i l’Organització Mundial del Comerç. Els procediments de solució de diferències en
el si d i l’OMC”.

És ponent habitual és temes relacionats amb el màrqueting internacional i la internacionalització.

És membre del Comitè de Formació de EVAP, Associació de Dones Professionals i Empresàries de València, Espanya.