Terapeuta Ocuapcional

Savia Residencias Moncofa

Funcions

Terapeuta Ocupacional (TO) de SAVIA és la persona professional responsable d'implantar, realitzar i avaluar els programes d'intervenció funcional -centrades en l'Activitats de la Vida Diària (AVD)- destinats a la prevenció i/o atenció de les grans síndromes geriàtriques (GSG), a l'envelliment actiu i a la integració de la persona gran en el centre i en l'entorn sociocomunitari, tot això en el marc del Model d'Atenció i Cures centrats en la persona (MACCP) de Sàvia.

- Realitzar correctament el seu treball seguint les directrius i indicacions del Director (DTOR) i complint detalladament els procediments establerts per l'empresa i completant, en l'exercici de la seva activitat, tots aquells registres que l'empresa consideri necessaris en cada moment.

- Dur a terme la VGI de la persona usuària, tant inicial com periòdica o de revaloració, per poder aportar en la Reunió interdisciplinar setmanal, a la qual té l'obligació d'assistir, la perspectiva de la teràpia ocupacional que permeti a tot l'equip plantejar millor les necessitats, els objectius i les accions del Pla d'Atenció de la persona usuària.

- Implantar, realitzar, registrar i donar seguiment a les accions/programes grupals d'intervenció en activitats bàsiques i instrumentals de la vida diària, acordats per l'equip multiinterdisciplinari i d'acord amb l'horari d'activitats (Timetable) establert al centre.

- Acudir a la Reunió d'Incidències i Coordinació setmanal si així li és requerit pel DTOR

- Realitzar, i registrar correctament, els seguiments mensuals de totes les persones usuàries, incloent les valoracions, escales i proves realitzades que permetin avaluar l'eficàcia de la intervenció duta a terme en el Pla d'Atenció Interdisciplinar.

- Analitzar amb l'antelació suficient els indicadors mensuals de qualitat assistencial del centre remesos per DTOR i acudir a la Reunió d'indicadors mensual (la 3a setmana del mes) per a la seva anàlisi, implementant aquelles mesures correctives acordades que siguin de la seva responsabilitat.

- Proposar productes de suport per fomentar l' autonomia de la persona usuària.

- Traslladar pautes d'actuació per a l'equip AUX, donant-los la formació necessària per a això.

- Col·laborar, en general, en la correcta acollida i integració de les persones que ingressen al centre i particularment en la d'aquelles de les quals és personal de referència a l'ingrés.

- Si desenvolupa a més responsabilitats com a coordinador de TO (CTO), haurà de col·laborar amb àrea d'Operacions en tot el referent a l'elaboració i actualització de protocols, programes i tallers relacionats amb TO i amb el de RRHH en el procediment d'acollida, amb la formació inicial de lloc de nous TO.

- Col·laborar a mantenir un ambient segur, accessible i llardós al centre.

- Conèixer, complir i, en la mesura del possible, fer complir el Codi de Conducta de Savia, treballant sempre amb la professionalitat, la transparència, el compromís i el respecte que s' exigeix a Savia i essent especialment rigorosos en el tracte amb les persones usuàries i els seus familiars

- Conèixer l'avaluació de riscos del lloc de TO i les mesures preventives plantejades, així com les fitxes de dades de seguretat de tots els productes utilitzats i els manuals d'instruccions del fabricant dels equips fent en ambdós casos un correcte ús dels mateixos.

- Conèixer el Pla d'Autoprotecció del centre i participar de manera activa en els simulacres que es realitzin en el centre

- Col·laborar en l'acció preventiva de l'empresa, posant en coneixement del seu responsable immediat, el DTOR i/o els delegats de prevenció de qualsevol circumstància que pugui posar en perill la seva salut o la de la resta de treballadors del centre.

- Col·laborar en el correcte manteniment de les instal·lacions i equips del Centre, fent-ne un correcte ús i avisant de qualsevol incidència que es detecti a través dels canals establerts.

- Mantenir actualitzada la seva formació obligatòria, assistir a formacions específiques per a l'acompliment del seu lloc de treball i participar en el grup SaviAgora de TO, així com en els subgrups de treball de desenvolupament del model.

- En general totes aquelles activitats no especificades anteriorment que tinguin relació amb el lloc de treball i amb el model de treball de Savia

Requisits

- Diplomatura/Grau Terapeuta ocupacional.

- Formació obligatòria: PRL Sanitari (2h), manipulació de càrregues (2h), seguretat viària, riscos psicosocials, manipulació d'aliments, simulacre formació d'emergències.

- Competències professionals:

  • Colaboració
  • Rigor professional
  • Capacitat de decisió 
  • Capacitat de gestió i planificació 

Competències personals:

  • Creativitat 
  • Intel·ligència social 
  • Flexibilitat 
  • Orientació al resident